PROFESSIONALS

_________

Closing the Loop

Den 3:e Oktober 2024 arrangeras Sustainable Outdoor – Professionals, årets branschdag för hållbarhet inom sport/friluftsbranschen.

Alla känner vi till hur viktigt det är att vi stäler om till ett hållbarare sport- och friluftsbransch, och det nu! Vår bransch är beroende av naturen och ett friskt samhälle ändå bidrar vi till att bryta ner dem.

Vi måste visa att vi tar ansvar, att vi bryr oss och att det är möjligt att ställa om i tid, till en industri som inte förbrukar sig själva utan förvaltar det vi bryr oss om och är beroende av för en hållbar framtid. Nu går vi djupare in på praktiska handlingar för att accelerera den hållbara omställningen. Hur går vi tillväga i praktiken? Vad har företag i framkant stött på för succeér och fallgropar? Hus ser framtiden ut? Och vad har vi för hjälpmedel och stöd som kan vägleda oss?

Vi bjuder in varumärken, återförsäljare, orter och aktivitetsbolag från hela Nordens sport- och friluftsbransch för att inspireras, bygga ny kunskap, nätverka och utbyta idéer kring hållbarhet. Genom flera seminarier, workshops och nätverkstillfällen kommer deltagarna att få praktiska verktyg och nya perspektiv på hur de kan bidra till att accelerera omställningen.

Hållbarhet måste vara en del av allt vi gör, så oavsett om du jobbar med marknadsföring, produktutveckling, ekonomi, försäljning eller guidning är detta en dag för dig!

Vad vi kan förvänta oss av dagen

Dagen börjar med mingel och kaffe för att hamna i rätt stämning innan första föreläsare tar ton. Förmiddagen är gemensam för alla och kommer innehålla inspirationstalare, fika och panelsamtal. Därefter serveras lunch och det finns tid för nätverkande och dialog med utställare och branschkollegor. Efteråt delas alla upp i de olika valbara segmenten, för att få möjlighet att sätta sig djupare in i branschens mest aktuella ämnen. Informationen kommer vara direktanpassad för er, oavsett om ni är i uppstartsfasen eller i framkant av ert hållbarhetsarbete. Målet är att ni ska lämna oss med konkreta handlingar, redo att implementera i era verksamheter. Utspritt under hela dagen kommer ni ha möjlighet att lära känna era branschkollegor och hitta samarbetsmöjligheter åt alla håll och kanter.

På kvällen samlas vi igen för att umgås under mer avslappnade former. Vi äter middag tillsammans och Outdoor Changemaker award kommer att delas ut.

Datum: Torsdag 3:e oktober 2024

Plats: Östersund

Pris dag: 800 kr ex. moms (dagsprogram, fika x 2 och lunch igår)

Pris kväll: 600 kr ex. moms (middag och branschmingel)

Early Bird Pris: 1200 kr ex. moms (dag + kväll)                                                        Endast tillgängligt till och med 20 Augusti.

OBS! Begränsat antal platser!  

Vid frågor kontakta kitty@peak63.se

Agenda

8.30-9.00
Samling, kaffe och mingelmacka

9.00-10.30
Key Note – 

10.30-12.00
Panelsamtal – 

12.00-13.00
Lunch och mingel

13.00-16.30
Välj föreläsning på eftermiddagen (se program nedan)

16.30-17.00
Återsamling

Ca 18-sent
Middag och branschmingel

09.00-10.30 (SV)

Key Note

Text om Key note

Föreläsare

10.30-12.00 (SV & EN)

Panelsamtal

Panelsamtal

13.00-xx.xx (ENG & SV)

Kemikalier – Att välja rätt

Att aktivt jobba med en kemikaliehantering och att göra rätt val kan ha stor påverkan på både miljö och arbetsförhållanden. Steg 1 – du behöver ha koll! Vi bryter ner kemikaliehanteringen i enkla steg. Hur går det till i praktiken, vad ska man se upp för och hur väljer man de bättre alternativen? Vi går igenom ’best practice’ och får besök av experter inom området från olika perspektiv. Inga syra miner.

Föreläsare

13.00-xx.xx (ENG)

Nästa generations affärsmodell

är cirkulär!

Varför blir det avgörande för framtidens affärsmodeller att vara cirkulära.

Omställningen börjar nu, men hur ser den ut i praktiken ur ett affärsutvecklings perspektiv. Hur kan de små piloterna skalas upp och varför är denna omställning ännu viktigare för SME-bolag. (gröna investeringar?)

Föreläsare

13.00-xx.xx (ENG & SV)

Data är nyckeln!

…men vilken data, till vad och hur får vi tag på den?

Vi behöver kunna säkerställa rätt data från råvara till slutprodukt, men hur går det egentligen med de digitala produktpassen? Finns det existerande lösningar som vi kan börja använda reda nu?

Den digitala omställningen accelererar och vi ska vara redo. Vi presenterar verktyg och praktiska exempel för att realisera spårbarhet på våra produkter

Föreläsare

13.00-xx.xx (SV)

Klimatfokus i leverantörsledet

Det är i leverantörsledet som de absolut största besparingarna av växthusgaser kan göras.

Hur kan vi få överblick och göra tillräckligt bra beräkningar av utsläppen i Scope 3, hur sätter vi klimatmål och rapporterar på dem? Och hur startar vi ett långsiktigt samarbete med leverantörerna för att minska våra utsläpp?

Föreläsare

15.00-xx.xx (SV)

Hållbar & Cirkulär Design

Den cirkulära resan för produkter börjar i designstadiet.

Vad är cirkulär design och vilka sätt kan en produkt vara cirkulär på? Hur kan cirkulära materialflöden se ut och hur får vi in dessa i designstadiet.

Hur gör vi i praktiken för att ta nästa steg och vad behövs förutom väldesignade produkter?

Föreläsare

15.00-xx.xx (ENG & SV)

Mot Hållbara Skidanläggningar

Skidåkning – en av de sporter som är mest utsatt för klimatförändringarna.

Men det är mycket som du som skidanläggning köra göra för att skapa en mer hållbar verksamhet och driva beteenden som bidrar till sportens överlevnad. Vi delar med oss av erfarenheter, fallgropar och praktiska åtgärder inom områden såsom snöhantering, anläggningsfrågor och besökar-kommunikation.

Föreläsare

Hur bokar jag?

 • Gå till biljettbokningssidan genom att trycka på knappen “Anmäl dig här“.
 • Välj Entrébiljetter dag och om du vill boka Entré Dag (heldag med föreläsningar och nätverkande),                                                                   Entré Dag + Middag (middag, mingel och prisutdelning).
 • Eller… Har du redan bokat biljetter till dagen och kommit på i efterhand att du vill delta på kvällen också?                                                          Välj Boka middag separat för att bara boka platser till middagen.

Fyll i:

 • Namn på företaget
 • Namn och kontaktuppgifter på ansvarig
 • Eventuell specialkost och allergier.
 • Fyll i namn och e-postadress på deltagare på respektive pass som du/ni ska delta på efter lunch.
  • Hållbar & cirkulär design
  • Data är nyckeln!
  • Klimatfokus i leverantörsledet
  • Kemikalier – Att välja rätt
  • Nästa generations affärsmodell är cirkulär!
  • Mot hållbara skidanläggningar

Bokar ni mer än 4 biljetter och vill ha det på faktura? Hör av er till oss direkt så fixar vi det!

Är du intresserad av att samarbeta med Sustainable Outdoor Professionals? Kontakta
kitty@peak63.se
för mer information.